Bapa Afdlin Shauki Meniinggal Dunia. Afdlin Ceritakan Apa Kata Kata Terakhir Arw4h Kepada Dia

Pelakon Datuk Afdlin Shauki mengesahkan bapanya Aksan Abu Bakar telah menghembuskan nafasnya yang terakhir pada jam 2.57 pagi tadi.

Bapanya disahkan mening-gal dunia selepas menjalani satu pembe-dahan di H U K M Cheras malam tadi.

View this post on Instagram

2.57 am 11/8/2020 di HUKM Cheras tingkat 2. Innalillah wainna illaihi rojiuun. Senyuman terakhir papa yg tak habis -habis membuat orang berasa tenang dan ceria. Tiada lagi Aksan bin Abu Bakar. Bapa kepada 10 orang anak. Suami kepada dua orang isteri. Bapa ku yg tercinta. Dia berpesan kepada ku yang dia meminta maaf dan ampun ke atas segala kesalahan yang pernah beliau lakukan kepada sesiapa yang mengenali beliau. Tolong ampunkan ye.. please! Beliau juga memaafkan semua orang dan juga berkata yg beliau tidak ada rasa dendam atau sakit hati dgn sesiapa. Ya Allah kau ampunilah dosa-dosa beliau dan terimalah amalan dan kebaikan beliau. Tempatkanlah roh beliau dikalangan roh-roh orang yang beriman. Al-fatihah. I love you papa… Assalammualaikum, Dukacita dimaklumkan bahawa ayahanda tersayang kami En Aksan bin Abu Bakar telah kembali ke rahmatullah pada hari ini Selasa 11/08/2020, pukul 2:57 pagi di HUKM, KL. Sama2 kita doakan agar rohnya dirahmati dan ditempatkan dgn golongan orang-orang yang beriman. ‎إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون ‎بسْــــــــمِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْـــــــــم ‎ِِ.اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ العَالَمِينَ ۞ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ۞ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ۞ إيَّاكَ نَعْبُدُ وإيَّاكَ نَسْتَعِينُ ۞ اِهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ ۞ صِرَاطَ الَّذِينَ أنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّيِنَ.. ‎ آمِّيْنَ..

A post shared by Afdlin Shauki (@afdlinshaukiofficial) on

“Innalillah wainna illaihi rojiuun. Senyuman terakhir papa yang tak habis -habis membuat orang berasa tenang dan ceria.

“ Tiada lagi Aksan bin Abu Bakar. Bapa kepada 10 orang anak. Suami kepada dua orang isteri. Bapa ku yang tercinta,” katanya.

Afdlin berkongsi berita duka itu di akaun Instagram miliknya.

Menerusi entri tersebut dia memuat naik foto bapanya di hospital sebelum menghembuskan nafasnya terakhir.

Afdlin turut meminta agar segala maaf dan kejhilafan bapanya dimaafkan oleh semua yang mengenali.

“Dia berpesan kepada ku yang dia meminta maaf dan ampun ke atas segala kesalahan yang pernah beliau lakukan kepada sesiapa yang mengenali beliau.

“ Tolong ampunkan ya. please! Beliau juga memaafkan semua orang dan juga berkata yang beliau tidak ada rasa dendam atau sakit hati dengan sesiapa.

“Ya Allah kau ampunilah dosa-dosa beliau dan terimalah amalan dan kebaikan beliau. Tempatkanlah roh beliau dikalangan roh-roh orang yang beriman. Al-fatihah. I love you papa… Assalammualaikum,” tambahnya lagi.

Entri tersebut mendapat perhatian pengikutnya yang rata-rata mengucapkan takziah.

Sumber : GEMPAK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *